Utvendig maling av huset

« gå til oppføringsliste

1 Forarbeid:


Her må det vurderes hvilke tiltak som må brukes for å få underlaget best mulig. Det er viktig att huset vaskes så skitt, smuss, sopp og algevekst blir fjernet. Dersom det er nødvendig bør også veggene skrapes og børstes.

2 Pretreatment:

Det er viktig at utsatte deler på treverk skal impregneres for eksempel: endeved, skjøter og kuttflater. 
Dersom muren er utsatt for fukt, bør den impregnes, impregneringen virker vannavstøtende og bør derfor vurderes opp mot grunning/seising.

3 Grunning:

Alle rene, tørre og faste underlag bør være grunnet. Grunningen velges ut fra underlagstype, forhold og hvilke toppstrøk som skal på. Det er viktig at grunningen ikke skal danne film på underlaget, men strykes godt utover

4 Mellomstrøk/slipestrøk/ første toppstrøk:

Vi anbefaler å male et strøk av toppstrøksprodukt. Mellomstrøket skal bidra til rett tykkelse og for beskyttelse. Derfor har noen mellomstrøk en risoverbyggende funksjon og kan ofte brukes for å få en glattere overflate. For det meste blir mellomstrøket malt samtidig som det første toppstrøket.

5 Toppstrøk:

Vi maler ett toppstrøk. Dette skal gi huset ditt det riktige estetiske utseende samtidg som det skal beskytte mot skitt, sopp og algevekst.