Hvor ofte bør man vaske hus utvendig?

« gå til oppføringsliste

Du har kanskje tenkt at du bør vaske huset utendørs, og eventuelt hvor ofte. Om du vasker huset utendørs vil ikke bare forbedre utseende av huset, men også forlenge fasademalingens levetid. Dersom huset blir vasket bra vil husvasken beskytte huset mot sopp og alger. Dårlig utført arbeid kan medføre skader i treverk eller isolasjon.

Hvor ofte bør man altså vaske huset? Det spørs og det skal undersøkes. Det som er sikkert er at hvis du synes at huset er stygt, fordi det er skittent, selvfølgelig skal det vaskes. Dersom du planlegger å male huset utvendig, bør man også vaske det.
Men det er mange feil som begås også ved vasking av hus:

 

  • manglende kjennskap til konstruksjonens spesifikk
  • mangel på kunnskap på vasketeknikker. Spør firmaet du planlegger å ansette om: Hvorfor skal man ikke bruke høyt trykk? Hvilke deler av huset må ikke bli våte? Det er bare 2 spørsmål som verifiserer profesjonaliteten til de som ønsker å vaske huset ditt utvendig.
  • bruk av feil midler og ødeleggelse av andre overflater i huset, som ikke er beskyttet og som på grunn av dette mister farge og glans eller usynlig beskyttende lag.

Har du lyst til å vaske huset og du ønsker mer informasjon, kontakt oss. Klikk på kontaktskjemaet her.
Når vi møtes viser vi deg hvor du bør være forsiktig og hvor det ikke skal vaskes i det hele tatt. Befaringen koster ingenting og er helt uforpliktende.

 

Om du tenker på å vaske huset ditt, kontakt oss gjerne for en uforpliktende befaring!