Hvor ofte bør man male hus utvendig?

« gå til oppføringsliste

Du lurer sikkert på hvor ofte et hus bør males utvendig. Svaret er aldri det samme. Alle hus er forskjellige, og det er mange faktorer som spiller inn, er det mye sol og vær, hva slags materiale er brukt, hva slags farge har du brukt. For å kunne besvare dette spørsmålet må vi derfor på en befaring å se huset ditt før vi kan gi det et svar på hvor ofte ditt hus må males utvendig. 

 

1. Hvert hus har sine sterke og svake sider. Hva slags tilstand er den mest sårbare veggen i huset ditt? Profesjo vil vise deg de kritiske punktene til huset ditt. Ofte dreier det seg ikke om kun noen få fjøler, men større områder på veggene. Her har det gamle malingsstrøket gjort sin jobb og har begynt å falme, det er dersom viktig å male huset utvendig for å få den rette beskyttelsen. Det kan være at vi bare trenger å male to av veggene dine, men det er lurt å ha en befaring for å kunne avgjøre hvor lenge det er til du bør male huset ditt.

 

2. Under befaringen vil vi kanskje spørre deg hvilke maling eller beis som ble brukt sist gang, og hvorfor denne ble brukt. Uansett hvilke maling og hvilke malerfirma så vil malingen etter hvert begynne å falme. Det er malingen og ikke maleren som beskytter huset ditt. Selv om du ikke vet hvilke maling som ble brukt sist finner man dette ut på en befaring, eller man kan sjekke det med profesjonelle malertester. I mer kompliserte sitasjoner kan vi ta med en ekspert fra en av malingsprodusentene, de vil ta en prøve og finne ut hva som er blitt brukt. Siden Profesjo er et gammelt firma med mange år i markedet, og vi har malt mange gamle hus kan vi tilby deg også denne type hjelp.

 

3. Dersom du vurderer utvendig maling av huset i år, blir spørsmålet, når malte du sist, når vasket du huset utvendig sist gang og er det sopp eller alger på huset?

 

En gammel malermester pleide å si: Hus skal males når det er nødvendig, enten fordi det ikke er pent lenger eller fordi man må beskytte treverket. Men prinsippet er å male s sjeldent som mulig og med minst mulig lag.
En annen regel er at dersom du venter for lenge kan kostnaden bli større.
Ønsker du et hus som er beskyttet og pent utvendig, kontakt oss. Fyll ut kontaktskjemaet og vi kontakter deg for en befaring.       

Klikk på kontaktskjemaet her.