Du går kanskje rundt og lurer på om det er på tide å male huset utvendig?

« gå til oppføringsliste

Du går kanskje rundt og lurer på om det er på tide å male huset utvendig? « gå til oppføringsliste

Snart er det vår, det blir varmere utenfor, mer og mer tid brukes ute. Og kanskje tenker du at nå må vi male huset utvendig? Og da kommer kanskje neste spørsmål med engang, hvor ofte er det egentlig nødvendig å male huset? Her finner du noen tips og enkle svar på hvor ofte du bør male huset utvendig!

 

Så først må man vite, hvor gammelt er huset, hvor lene er det siden det sist ble malt utvendig? Hvilken maling ble brukt. Det kan du sjekke her (link). Uansett, se på fasaden og om det er 7- 10 år siden det sist ble malt er det kanskje på tide å male huset igjen. Her finner du en guide til hvor ofte du burde male huset utvendig, og noen råd for hvilken maling man bør bruke. Her har du en artikkel om forskjellige typer maling.

Så la oss gå tilbake til hovedspørsmålet «burde jeg male huset utvendig?

Og hvor ofte bør jeg egentlig male huset?»

Vårt svar er enkelt; ikke mal huset for ofte! Vi liker å male hus utvendig når det er nødvendig. Og noen ganger sier vi faktisk til våre kunder, at det ikke er nødvendig å male huset utvendig dette året. For du kan faktisk male huset for ofte! Dersom du maler for ofte kan det skape fuktighet og du får sprekker i malingen, et for tykt lag er ikke bra. Dersom du er usikker på om huset trenger å males utvendig, ta kontakt så finner vi det ut!

Et annet viktig punkt er klima og hvilke utvendig maling.

Det er et hav av forskjellig utendørsmaling og merker. Og forskjeller i vær vil slite på husmalingen. Ett hus kan ha to flotte vegger, mens de to andre veggene trenger maling flere steder. Det er derfor ikke et klart svar på når man må male huset, men det er noen enkle trinn som gjør det enklere for deg å finne ut når man bør begynne å vurdere dette:

 

1. Dersom du bor ved kysten, vil huset ditt være utsatt for mer vær og bør derfor males oftere, men noen ganger er det nok å bare ta 1 til 2 vegger

2. Om du bor i Oslo, men ikke langs kysten kan du vente lenger før du maler huset.

3. Dersom det er my trær rundt huset eller huset ligger i skyggen må du male oftere

4. Om du har mørk farge på huset og ingen trær, da må du ofte male oftere

5. Om du har vært så uheldig og brukt feil maling, det flasser eller det kommer bobler, da bør du kontakte oss for en sjekk.

Men det viktigste er at du ser på veggene på huset, og at du vet hvilken maling eller beis som er brukt for å male huset tidligere.  Ovenfor har du en link til hvor du kan finne mer om de ulike typene maling, noen skal tåle opptil 16 år! Men kanskje er den løsning litt for optimist som hus som er i Oslo.

Du bør sjekke huset ditt utvendig med jevne mellomrom, for å unngå å få soppskader, svarte flekker eller råtne planker.

Men du har kanskje spørsmål om de forskjellige typene utendørs maling?

  • Dekkende maling: pustende maling med varighet på 10-16 år
  • Beis: tyntflytende transparent beis med varighet på 5-7 år
  • Oljedekkbeis: mer dekkende beis med varighet på 7-9 år
  • Linoljemaling: pustene maling med varighet på 7-9 år

Er du klar for å male huset utvendig?

Ser det ut som om huset ditt trenger utvendig maling? Ta kontakt så hjelper vi deg!

Og vi vet at det er rundt 7 gode produsenter av utendørs maling, med utallige butikker og enda flere forskjellige typer med utendørs maling/beis. Det kan være vanskelig å bestemme hvilken maling man skal bruke til å male huset ute. De forskjellig typene beis og maling kan settes i kategorier, så først bør du velge kategori, og så kan du velge hvilke typer du kan bruke for å male ditt hus. Vi hjelper deg selvsagt med dette, og etter 14 års med erfaring på å male hus utvendig i Oslo så kjenner vi godt til hvilke slag du bør velge.