Blog

alt news

Du går kanskje rundt og lurer på om det er på tide å male huset utvendig?(publiseringsdato 2017-03-14)

Snart er det vår, det blir varmere utenfor, mer og mer tid brukes ute. Og kanskje tenker du at nå må vi male huset utvendig? Og da kommer kanskje neste spørsmål med engang, hvor ofte er det egentlig nødvendig å male huset? Her finner du noen tips og enkle svar på hvor ofte du bør male huset utvendig!

Så først må man vite, hvor gammelt er huset, hvor lene er det siden det sist ble malt utvendig? Hvilken maling ble brukt. 

mer
sjekkliste-hvordan-velger-man-et-firma-som-skal-male-huset-utvendig.jpg

Hvordan velger man riktig firma til å male huset utvendig?(publiseringsdato 2016-04-14)

Hva skal man ha i fokus når man velger en malerbedrift som skal ta seg av å male huset utvendig?

Det å male huset er alltid et omfattende og dyrt prosjekt. Derfor er det viktig at man velger et malerfirma som er solid. Hvordan velger man da en malerbedrift som skal påta seg oppgaven med å male huset? I denne artikkelen vil du få en slags sjekkliste.

mer
linoljemaling-malt-en-enebolig-tasen_1.jpg

Hvorfor det er verdt å bruke linoljemaling som husmaling??(publiseringsdato 2019-01-07)

Noen fordeler med bruken av linoljemaling:

- den gir best beskyttelse av trevirket – 100-200 år gamle hus er de beste bevisene!
- den er enestående på gamle hus, 

- gradvis vil det bli enestående matt farge på hele fasaden.
- linolje er diffusjonsåpen slik at fasaden kan puste!! Veldig viktig.
- malingen er helse- og miljøvennlig, både under produksjon og bruk.
- Man kan vente opptil 20 år før man maler igjen, så lenge man bruker det rette metoder og egnet maling.

mer
malt-med-linoljemaling-vil-sjekke-det.jpg

Hvis du imidlertid ikke er sikker på om huset ditt noensinne ble malt med linoljemaling, og vil sjekke det..(publiseringsdato 2019-01-07)

Hvis du imidlertid ikke er sikker på om huset ditt noensinne ble malt med linoljemaling, og vil sjekke det...??? klikke mer.

mer
4b.jpg

Maling av hus med linoljemaling - videre fremgangsmåte.(publiseringsdato 2019-01-08)

Hvis huset ditt alltid har vært malt med linoljemaling, gratulerer! Linolje er den eldste og mest velprøvde malingen for å beskytte trevirke. Og det er denne type maling som er mest anbefalt for gamle trehus.  Det er ikke enkelt å male med denne malingen, og man trenger erfaring for å gjøre dette fint og riktig. Vi er det rette firmaet for deg!

mer
lurer-pa-hva-linoljemaling-er.jpg

Hvis du vil vite hvorfor det er verdt å male huset ditt med linoljemaling eller lurer på hva ’linoljemaling’ er.(publiseringsdato 2019-01-07)

Linoljemaling er en av de eldste og mest velprøvde typene maling som beskytter trevirke. Hvorfor mener man at det er verdt å bruke linoljemaling som husmaling? Svaret er enkelt – en del av slike fasader er bevart til i dag! Man sier at hus og andre bygninger i tre ble malt utvendig med linoljemaling fra ca. året 1600 til etter annen verdenskrig. Eksperter på kulturminner og gamle hus i Oslo sier rett ut at hvis huset ditt er bygd før året 1950, er det første belegget med maling sikkert linoljemaling...

mer
husmaling-hvilken-farge-skal-vi-velge.jpg

Fargevalg på hus utvendig. Hvordan påvirker fargevalg levetid på maling?(publiseringsdato 2016-05-18)

Når man skal male huset utvendig er fargen viktig. Og det er kanskje flere faktorere som spiller inn, hva slags farger liker du, og hva må du være oppmerksom på når man skal male huset. Her kan du finne flere tips som kanskje kan bli nyttige når du skal male huset utvendig (male hus, husmaling, maling Hus):

mer
maling-hus-og-male-huset.jpg

Utvendig maling av huset (publiseringsdato 2015-04-21)

Å male huset utvendig er en prosess som består av: forarbeid, forbehandling av husfasaden, grunning, mellomstrøl/slipestrøk, første toppstrøk og toppstrøk. Maling av huset utvendig er en krevende prosess og det er lurt å ha et firma som virkelig kan dette. 

mer
fargevalg-pa-hus-utvendig.jpg

Hvor ofte bør man male hus utvendig?(publiseringsdato 2015-04-21)

Du lurer sikkert på hvor ofte et hus bør males utvendig. Svaret er aldri det samme. Alle hus er forskjellige, og det er mange faktorer som spiller inn, er det mye sol og vær, hva slags materiale er brukt, hva slags farge har du brukt. For å kunne besvare dette spørsmålet må vi derfor på en befaring å se huset ditt før vi kan gi det et svar på hvor ofte ditt hus må males utvendig.

mer
fargevalg-pa-hus-utvendig.jpg

Hvor ofte bør man vaske hus utvendig?(publiseringsdato 2015-04-21)

Du har kanskje tenkt at du bør vaske huset utendørs, og eventuelt hvor ofte. Om du vasker huset utendørs vil ikke bare forbedre utseende av huset, men ogå forlenge fasademalingens levetid. Dersom huset blir vasket bra vil husvaksen beskytte huset mot sopp og alger. Dårlig utført arbeid kan medføre skader i treverk eller isolasjon.mer
Archives ›